Wij zijn Aukje (links) en Tally (rechts), twee zussen uit de Fryske Wâlden.

Samen runnen wij POTJE MET. 

 

Dit is onze missie met POTJE MET: 

 Een schonere aarde!

Wij willen mensen helpen het makkelijker te maken om plastic en afval te verminderen. Ook werken wij met duurzame producten die geteeld of gemaakt zijn met respect voor de aarde, dier en mens.

 

Natuurlijke voeding en producten voor een goede gezondheid!         

Bij ons is de gezonde keuze de makkelijke keuze. Onze producten zijn kwalitatief super, lekker, natuurlijk en grotendeels van biologische oorsprong. 

 

Ben je benieuwd hoe onze passie is ontstaan? Lees dan hieronder meer over onze achtergrond. 

Over Aukje

Toen Tally mij vertelde over haar ideeën voor het concept van Potje Met was ik meteen enthousiast. Al meer dan 20 jaar werk ik in een supermarkt. In de afgelopen tijd heb ik mij omgeschoold tot administratief medewerker en ik ben dus toe aan een nieuwe uitdaging. Ik heb enorm veel zin om het administratieve gedeelte achter de schermen op mij te nemen en om samen de (web)winkel te runnen. 

Ook hou ik van koken en ben ik al een tijd bezig met een bewuste eet- en leefstijl. Ik vind dat het aanbod in de gemiddelde supermarkt van nu is doorgeslagen en dat het tijd is om het anders te doen. Het lijkt mij  geweldig leuk om op deze manier hier meer mee te kunnen doen. Daarnaast hou ik mij graag bezig met interieur, inrichten en organiseren. Ook op dit gebied vind ik het leuk om een mooie bijdrage leveren om een sfeervolle winkel en goed concept neer te zetten.

Over Tally

Als vitaliteits- en leefstijlcoach hou ik mij al jaren bezig met voeding en gezondheid. Alweer bijna 8 jaar heb ik mijn eigen praktijk 'Vitally' en in 2021 bracht ik het boek 'Het Totaalrecept', met veel plezier naar een gezond gewicht en een vitaal leven' uit.

Zelf ben ik  dan ook een een groot liefhebber van koken en bakken, goede voeding en lekker buiten in de natuur zijn. In mijn ontdekkingstocht werd ik automatisch bewuster van de verhalen achter onze voeding en de voedingsindustrie. Ons moderne leven, past niet meer bij wat wij van nature nodig hebben. Dat geldt ook voor onze aarde. In onze samenleving zijn wij de verbinding met de natuur kwijt geraakt. De impact hiervan op onze gezondheid en milieu is enorm.

Ik ontdekte dat als je puur eet en kookt je niet veel meer nodig hebt dan kwalitatief goede basisproducten. Waarom dan kiezen uit een een groot schap met tientallen ontbijtgranen, terwijl 4 kwalitatief goede basisvarianten voldoende zijn? Daarnaast lijkt het mij superleuk om weetjes en tips te geven over de mooie basisproducten die we bij Potje Met aanbieden.

Net als bij een gezonde leefstijl werkt het bewust verminderen van plastic en afval het beste in kleine stapjes. Ook hierin willen wij ontdekken en delen. Denk bijvoorbeeld aan het zelf maken van verzorgingsproducten en schoonmaakproducten. Al die kleine stapjes leiden uiteindelijk naar mooi resultaat en een duurzamere leefstijl!